Kövess minket!
  
     

Akiket a hasukon keresztül lehet megfogni – a francia konyha szerelmeseinek!

Akiket a hasukon keresztül lehet megfogni – a francia konyha szerelmeseinek!
2014, április 1.

A francia konyha említésére mindenkinek egyből beugrik a francia saláta, a krémes, a rengeteg bortermő vidék, a még többféle sajtkülönlegesség, Lyon, amit a gasztronómia fővárosának is neveznek, a besamelmártás, a kávézók és a tenger gyümölcsei.

A francia konyhára – mint azt kevesen tudják – olasz szakácsok is hatással voltak, akik a középkorban, Medici Katalin úrnő miatt érkeztek az országba, továbbá az orosz konyhaművészet is, ugyanis innen ered a francia saláta receptje, ami érdekes módon mindenkinek mást és mást jelent. A gasztronómiai sokszínűségben szerepet játszott még XIV. Lajos, a Napkirály, akinek gyümölcs és zöldségimádata miatt terjedtek el a friss saláták és a gyengébb, gyógynövényekkel fűszerezett ételek.

Talán nincs is annál stílusosabb rendelés, amikor egy francia kávézó teraszán ülve a hivatalos nyelven tudunk kérni magunknak, ehhez pedig elengedhetetlen a francia nyelvtudás, amit számos pozitívuma mellett nem csak az „íze” miatt érdemes elsajátítani.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
francianyelvoktatás1
Francia nyelvtanfolyam érdekli?

Amennyiben utazna, ösztöndíj van kilátásban, esetleg egy új munkalehetőség, nézzen körbe, találni fog olyan helyet, ahol ingyen kipróbálhatja, hogy milyen...

Close